Ankers lommefilosofi

Indhold i lommefilosofi.


Utopia

Anarkisme er for en stor del en følelsessag, og midlerne til at opnå anarkiet en fornemmelsessag, alle teorier tager fejl, hvis de kræver at indholde sandheden. Som vores kloge astronom Jens Martin Knudsen siger: "Følg dem som søger sandheden, men pas på dem som siger at de har fundet den!" Det gælder også i politik!
Som jeg ser det, må vi tænke mere på mål end på midler, vi behøver ikke alle at definere målet på helt samme måde, men jeg tror grundlæggende at de fleste danskere er "socialdemokrater for Vorherre."
Aldous Huxley sagde at det ikke er målet der helliger midlerne, men at det tværtimod er midlerne der helliger målet, han har var en klog fætter han, lyt til ham! Kort sagt væk med læsebrillerne og på med dem vi ser langt med. Den øjeblikkelige nyttevirkning må sammenholdes med hvad der på langt sigt er bæredygtigt. Andet nytter ikke, hvis racen skal overleve! - Altså ikke den "hvide race" men menneskeracen!
Opdrag børn som frie mennesker med ret til egne meninger, men med følelsen af fællesskab med hele denne klode. Du er ikke alene om at være fortvivlet over menneskehedens håbløse egoisme. Men kæmp imod den del af den som er i dig selv, et sted skal vi starte - har du egentlig brug for din bil! Ja! det kan ligne visse religioners budskab, men også DSB-moralen: "Efterlad toiletterne i samme stand, som De ønsker at forefinde dem." Dette er ikke religion, men sund fornuft.
Tving kemiindustrien, landbruget, olieselskaberne osv. til at handle forsvarligt ved at boykotte de mest svinske produkter.
Tving din lokalpolitiker til at handle i overensstemmelse med hele fællesskabets interesse, og ikke bygge unødvendige motorveje i Nordjylland bare fordi Københavnerne får en unødvendig bro.
Tænk på det eneste værdifulde på jorden, dine medskabninger og de eneste værdier, ressourcerne, kilderne til liv. De er begrænsede. Tag af bunken (men kun hvad du har brug for).

Stå fast mod fattigdom og vold
i solidarisk sammenhold.
Vor jord er fælles, hejs et flag
for alle jordens folkeslag.

som det hedder hos Halfdan Rasmussen. Så enkelt kan det udtrykkes!


Opdateret d. 9.9.2005